maandag 18 juli 2022

Eerst een cursus

De Zwarte Cross is voorbij. Er zullen wel weer veel mensen met een kater ziek thuis zijn. Maandagochtend ziek. Maar ach, veel bier en een dronken kop vormen hun geluk. Voor de nuchtere mensen om hen heen ligt het anders. Die worden vervolgens geacht  rekening te houden met de dronkaards.
Er kwam een tijd (ik meen jaren 80) dat men van mening was, dat voor het uitoefenen van een hobby eerst een cursus gevolgd moest worden. Tenminste, zo kwam het bij mij over. Zomaar iets tekenen of iets in elkaar knutselen was uit den boze. Eerst een cursus.
Al ben ik gedurende mijn leven al heel wat bezig geweest wat mijn hobby's betreft, ik deed ze zonder cursussen vooraf. Ik speelde gitaar, maar leg geen notenbalk voor me neer want daar begrijp ik geen barst van. Ik voel me ondanks al mijn gesleutel geen auto- of motorfietsmonteur. Zelfs geen fietsmonteur. Ik heb er geen cursus voor gevolgd en opgedane kennis en ervaring al die jaren actueel gehouden. Dus vraag mij niets over ecu's, mapping en dergelijke. Ik mag dan in de IT hoek werkzaam geweest zijn, maar van dat soort auto-elektronica en IT moet je niet bij mij zijn. En andersom, want dat boeit me niet zo.
Ik doe het vaak anders. Ik bereid me voor met behulp van het internet en een analyse vooraf. En dan is het al doende leert men. Ik lees daarvoor zeer selectief en gericht op het aandachtspunt / probleemgebied. Het scheelt veel tijd en ik hoef veel minder te onthouden.