woensdag 20 juli 2022

Verdacht gedrag

Frank Masmeijer heeft gratie gekregen. Van onze koning. Vreemd en zelfs verdacht. Het is al een zeer ongebruikelijke actie voor de koning, vooral als je weet dat het OM faliekant tegen de gratieverlening is. Zou Masmeijer soms  op een bepaalde manier gerelateerd zijn aan het koninklijk huis of aan die rechter? Masmeijer smokkelde drugs en was daarvoor veroordeeld. Komen er straks nog meer drugssmokkelaars en -dealers vrij? Ik vind het een zeer verdachte actie van W.A.. Minister oplichter Hugo de Jonge wordt ook al beschermd. Vredelievende demonstranten worden in elkaar geslagen. Burgers worden opgelicht (Belastingdienst) en voor de gek gehouden (corona- en Oekraïnebeleid). Wat een rare tijd. Aan de andere kant : er zijn tegenwoordig zoveel mensen die coke snuiven. Vooral in de hogere lagen van de bevolking snuift men graag een lijntje.
Daar waar Joe Biden faalde heeft Poetin een vette Arabische vis binnengehaald. Iran en Rusland hebben een energiedeal gesloten met een waarde van 40 miljard dollar. Beide energiereuzen willen trouwens af van de dollarstandaard. Turkije wil groenlicht van beide landen voor een militair optreden in / tegen Syrië.
De EU klaagt dat Rusland chantage pleegt met het stoppen van de aanvoer van Russisch gas. Soms vraag ik me af waar het verstand van Ursula von der Leyen en haar vriendjes zit. De EU zet wapens in tegen Rusland, maar Rusland mag niet terugslaan. Bijt nooit in de hand die je voedt.
Hoe kijken onafhankelijke buitenlandse nieuwszenders naar de demonstraties van de boeren en de politiek?