dinsdag 5 juli 2022

Op het juiste moment

Het overkomt mij nogal vaak, dat voorvallen op het juiste moment gebeuren. Zoals toen na de bevindingen van de roest onder onze Ducato. Ze gaven de doorslag om de bus weg te doen, iets waar ik de weken ervoor al aan dacht. Hoewel ik eerder minder leuke ervaringen had opgedaan met geïnteresseerde Marokkanen, heb ik de bus toch aan hen verkocht. Waarom? Ik gunde hem hen. Ze kwamen serieus over en deden niet lelijk tegen mij toen we over kwesties aangaande de bus spraken. Komt bij dat mijn gevoel dit keer zei, dat het goed was. We hebben elkaar dus geholpen. Zo heb ik de transactie ervaren.
Toen het niet goed met mij ging, kreeg ik van Son een pup. De bouvier Zorro. Dat beest kwam ook op tijd, net als onze eerste kleinzoon. Beide hielpen mij door een donkere periode.
Zo zijn er veel meer gebeurtenissen geweest, die telkens op tijd plaatsvonden. "Komt tijd, komt raad" geldt zeker voor mij. Misschien dat ik daardoor niet zo snel in paniek raak. Omdat ik weet dat er altijd een oplossing opduikt. Al is het op de valreep.