donderdag 2 juni 2022

Geleidelijk inladen

Begin deze week ben ik begonnen met het reisklaar maken van de bus. Het betreft hoofdzakelijk het opmaken van het bed en het aanvullen van de keukenuitrusting.
Ik ben er tijdig mee begonnen, om te voorkomen dat Fenna op de dag van vertrek opgewonden raakt. We gaan maar voor één nachtje weg en Fenna krijgt voor haar bekende oppassers in huis. Dan is het ook fijner voor het oppasstel als we aan hen een rustige hond overlaten. Zelf kunnen we dan volstaan met woorden als Oppassen en/of Boodschap doen. Dan weet ze dat we even weggaan. Al duurt dat 'even' wat langer.
Vooraf heb ik even het dompelpompje van de drinkwatervoorziening getest. Dat apparaatje haal ik meestal in de herfst uit de bus. Ik ben het een keer vergeten en toen is ie kapot gevroren. Er blijft altijd wat water achter in het pompje. Net zoals in het boilertje van een Senseo. Haha!
Ik heb het pompje eerst goed laten drogen en daarna opgeborgen. Eenmaal weer tevoorschijn gehaald, heb ik het getest. Het motortje sloeg direct aan.
Soms moet ik het met een schroevendraaiertje even op gang helpen door het schoepje wat duwtjes te geven. Het pompje is afhankelijk van een goede aansluiting op het 12 volt net. Als ik de plus en de min zou omkeren, pompt het motortje het water de verkeerde kant op. Vandaar dat de stekker gemerkt is. Ik zag trouwens dat er iemand tegen de zijkant van de bus gereden is. Er zit nu een plek waar iets (bumper?) langs geschuurd is. De bus staat tegenover parkeervakken die haaks op de rijbaan liggen. Het plaatwerk is ook wat ingedeukt. Dat wordt dus poetsen of spuiten en misschien wat heet water over het deukje gieten.