dinsdag 14 juni 2022

Vreemde zaken

Joe Biden wil de verkoop van vuurwapens beter regelen. Dat klinkt wel raar uit de mond van iemand, die ruim 300.000 wapens aan een terreurbeweging (Taliban) heeft gegeven.
Volgens een kleine groep is hun pride/trots de vlag met alle kleuren van de regenboog. Voor de rest is hun trots gewoon rood, wit en blauw.

Het typisch Nederlands landschap met koeien in groene weiden en fraaie molens, moet veranderen in een zonder koeien, met lelijke windmolens en zonnepanelen. De koeien enz. mogen emigreren naar landen waar men niet zo met (wind)molentjes loopt.
Worden de brandstofprijzen soms kunstmatig hoog gehouden om de verkoop van e-cars te pushen?
Waarom is er zo'n grote jacht op mensen die het Capitool bestormden? Ik bedoel, aan al die andere vernielingen, pogingen tot doodslag op politieagenten, het in brand steken van kerken en bedrijven enz. ten tijde van Trump zijn genegeerd. O ja, dat waren Democraten; dan is het oké.
Men is voorbereidingen aan het maken voor een plan van aanpak voor weer een coronagolf. Het virus mag dan flink afgezwakt (= een normale ontwikkeling van een virus) en de mensen veel minder ontvankelijk voor zijn besmetting (= een normale ontwikkeling), toch een rampenplan. Ik stel voor dat we maar niet meer testen. Dan is er niets aan de hand.
Met de grootste aangifte in ons land ooit gedaan wordt niets gedaan. De Jonge gaat nog steeds vrijuit.
Minister Van der Wal had die boeren hartelijk welkom moeten heten en moeten roepen : "Wie wil er koffie met een gevulde koek??!" Tja, dan was er vast een veel leuker sfeer ontstaan voor een gesprekje. Ook leuk voor de kids om hun moeder zo positief bezig te kunnen zien. Nu traden zij en har man op, alsof de vijand voor haar deur stond en maakte ze haar eigen kids bang. Diplomatie is haar duidelijk niet op 't lijf geschreven.
Na China en Duitsland (resp. 13 en 12 miljard euro) is Nederland samen met Italië (beide goed voor plm 8 miljard) de grootste afnemer van Russische energie. Rusland is sinds de speciale operatie in Oekraïne als leverancier van olie Saoedi Arabië voorbij gestreefd. Mede dankzij de grotere afzet in o.a. (vooral) China en India. Chinese reders hebben meer tankers ingezet. Deze week is een brug in gebruik genomen, die Rusland en China over de weg beter bereikbaar maken ten behoeve van de onderlinge handel. De bouw startte al in 2016. De westerse economie zal verder instorten vanwege de eigen boycotmaatregelen. De Russen merken daar zelf weinig van. En wij? Wij zijn op weg naar een flinke recessie aldus deskundigen.