woensdag 29 juni 2022

Afleidingsmanoeuvre


Net zoals ten tijde van de coronademonstraties, zie ik bij die van de boeren een accentverschuiving door voorstanders van de politiek. Ook bij de demonstraties van de boeren hebben zich relschoppers gevoegd. Met gevolg dat de politiek een proces gestart heeft om het fenomeen 'geweld' te gebruiken tegen de boeren. Het gaat dan niet meer om het stikstofsprookje, maar om het imago van de boeren.
Na decennia lang gepest te zijn, komen de boeren in opstand. Gek hè? Politieke partijen zoals D66 maken misbruik van het verzet, door boeren negatief af te schilderen. Het stikstofverhaal rammelt aan veel kanten en steeds meer mensen zien dat in. D66 probeert het nu over een andere boeg te gooien : geweld van boeren en dat beeld proberen tot een maatschappelijk iets te maken. Zo kan je boeren door de bevolking laten wegjagen en de eigen handen in onschuld wassen.
Ik hoop dat mensen deze achterbakse politiek doorzien en de boeren blijven steunen. Want, nogmaals, het stikstofverhaal deugt niet. Vijf jaar geleden kende ons landje, milieutechnisch beschouwd, de schoonste boeren van de wereld. Ondanks verder milieu maatregelen en afbouw van het boerenbestand, beweert de politiek nu dat de boeren de grootste vervuilers zijn. Ik zeg : "Weg met de politici die onze maatschappij afbreken. Behoud het Hollands landschap."