vrijdag 24 juni 2022

De hond en de stok

 De zeer ingrijpende stikstofmaatregelen van dit kabinet zijn wat mij betreft weer een vernietigende slag voor en onze economie en onze cultuur. Vooral omdat men zo druk doende is het boerenbedrijf te doen verdwijnen.
Het 'toeval' wil, dat op wereldniveau er van een bepaalde groep zeer rijke in invloedrijke mensen geopperd is, dat niet alleen de mens in aantal verminderd moet worden, maar ook het consumeren van producten die voortvloeien uit de veeteelt.
Er is al een aantal jaar een trend gaande, waarin de rijken grond van boeren opkopen. Een groot deel van de landbouwgronden in Amerika is al in handen van rijken als Gates, Bezos, Peterffy, Zuckerberg, Malone enz. Waarom doen ze dat? Geld beleggen is net voetbal : de speler gaat waar de bal verwacht wordt. Of wel : de rijken verwachten veel geld te verdienen aan de landbouw. En.... ze kunnen zelf bepalen wat er op hun land gebeurt. Ze kunnen de veeteelt uitbannen en enkel akkerbouw toestaan. Zo'n ingreep past 'toevallig' in de plannen voor een groenere wereld. In dit geval is de veeteelt de hond en stikstof de stok.
De rijke eigenaren kunnen ook zelf bepalen wat er wel en wat niet verbouwd mag worden op hun grond. Afgezien daarvan kan de grond ook gebruikt worden voor de bouw van huizen, tot aan complete steden toe. Uiteindelijk gaat het om grof geld verdienen in combinatie met de eigen wereldvisie (WEF).