maandag 13 juni 2022

De kar achter de fiets

Zoals van plan heb ik vandaag de fietskar van Fenna aan mijn fiets gekoppeld. Het werd een geslaagde rit van bijna 27 km. Ik had de deels gebruikte accu nog op de fiets zitten. Op ongeveer de helft van de afstand was ie bijna leeg. We hadden vrij lang de wind op de kop, maar het motortje deed prima zijn best. Ik merkte niet echt veel verschil tussen zonder en met kar. Pas toen de accu zo goed als leeg was, merkte ik dat het fietsen een stuk moeizamer ging. Gelukkig had ik een volle accu mee.
Kanaal Zuidzijde
We hebben een rondje gefietst. Onderweg genoten wij van het Twents landschap en de vriendelijk mensen. We zijn eerst naar Diepenheim gereden.  Daarna naar Markelo, waar we de koffie gebruikt hebben. Toen we in Markelo aankwamen, vielen een paar druppels uit de lucht. Niet echt een probleem. Vanwege de frisse wind hadden we voor vertrek al een jack aangetrokken. We moesten wat langer pauzeren, want de locaties waar koffie geserveerd wordt, waren alle nog gesloten. Om 11.30 uur ging de eerste open. Ik vond mijn koffie erg sterk. Omdat ik geen zin had om met grote ogen naar Goor te gaan rijden, heb ik mijn kopje maar geruild tegen die van Sonja. Zij had een cappuccino.
Onderweg gedroeg Fenna zich opvallend rustig. Als de kar achter Sonja's fiets hangt, houdt Fenna mij constant in de gaten en is ze wat rusteloos.
Maar nu bleef ze liggen. Halverwege de route van Markelo naar Goor ben ik van accu gewisseld. In Goor hebben we wat gesnackt. Dat mocht, want afgelopen vrijdag, patatdag, hadden we bloemkool met aardappeltjes op het menu. Net als zaterdag, trouwens. Onderweg, als Sonja voorop reed, had ik een paar keer een momentje van : hè, waar is de kar? Die ging dus achter mijn eigen fiets stilletjes mee. Ik ben zeer tevreden over de rit met de kar. Ook de trekkracht als we omhoog moesten, was erg goed. Eenmaal terug op de camping bleken ook de laatste gasten op ons veldje te zijn vertrokken. We hebben het rijk alleen.