zondag 26 juni 2022

Pakketselectie

Nog een activiteit die deel uitmaakt van mijn beroepsdeformatie : de methode om een product (meestal een softwarepakket) te kiezen en te kopen. In de privésfeer hanteer ik nog steeds hetzelfde concept, wanneer ik / wij iets belangrijks willen kopen en waar relatief veel geld mee gemoeid is.
Ik ga eerst de eisen en wensen opstellen inclusief het beschikbare budget. Daarna ga ik met die informatie de boer op. Op internet dus. Het product dat het meest voldoet aan de eisen en wensen wordt geselecteerd. Dat kunnen er meer zijn. Als we op zoek gaan naar een auto zal er op die manier een lijstje uitrollen van minstens 5 garages. Want een van de criteria is dat we liever niet bij een privé persoon willen kopen. Het kost wat meer, maar we kunnen dan ergens op terugvallen. In het andere geval is gekocht = gekocht en dus extra opletten of een aankoopkeuring laten doen.
Van de top 5 bezoeken we de garages om de auto te zien (inclusief gesprek met de verkoper) en te testen. Zo'n activiteit levert dan wat punten op of niet. Die punten (gebreken) worden dan met de verkoper besproken om te achterhalen in hoeverre hij bereid is die aan te passen. Het  liefst gratis, maar die mannen hebben ook zo hun marges. Komt bij dat ik zelf ook graag sleutel. Dus kleine kwesties die ik zelf kan oplossen, zijn wat dat betreft geen showstoppers. Zo'n garage neem ik dan ook even onder de loep. Kopen bij Beunhaas BV zie ik niet zo zitten.
Al kan ook daar heel toevallig een goed product staan. Nu ben ik wel zo, dat ik niet per se de hele top 5 zal afwerken. Als de eerste auto geheel voldoet, dan is dat voor mij genoeg. Efficiënt en effectief, weet je wel. En ook omdat ik zelf de opdrachtgever ben. Haha!