vrijdag 17 juni 2022

Zo dus

Ongehoord Nederland hangt een boete boven het hoofd. Volgens de ombudsman (die een vrouw is, denk ik) verspreidt ON nepnieuws en meningen. Volgens mij maakt deze ombudsman zich daar in elk geval aan schuldig. Ik ben nogal kritisch ingesteld. Vandaar dat ik dus ook naar ON luister. De beschuldigingen zeggen mij alleen, dat ON de andere kant van het reguliere nieuws laat zien/horen. En dat is voor de  betaalde journalistiek niet leuk. Er zijn helaas al diverse sites en mensen van platforms als YouTube, Twitter en Facebook verwijderd. Louter omdat ze over gangbare feiten andere deskundigen aan het woord laten.
Toen de ex-VVD' er in een praatshow van BNN/VARA verklaarde dat er geen  stikstofprobleem is, betekent dat dus dat BNN/VARA nepnieuws verspreidt. Want elk ander berichte dat niet strookt met de gevoerde politiek, wordt als 'mening' en/of 'nepnieuws' aangeduid. Meningen zijn normaal gesproken gebaseerd op feiten. Als tien mensen een ongeluk hebben gezien, heeft elk van hen toch zijn eigen weergave. Zo is het in de wetenschap dus ook. Helaas pikken politici dan alleen die wetenschappers eruit, wier meningen aansluiten op hun politiek beleid. De overige wetenschappers worden doodgezwegen, gediscrimineerd of anderszins uitgesloten. Soms worden ze belachelijk gemaakt.
Ik heb geen voorbeelden gevonden van nepnieuws door Ongehoord Nederland. Ik merk wel dat er gaandeweg sprake is van censuur. Wereldwijd. Men geeft graag af op landen als Rusland, Noord Korea, China enz., maar de westerse, democratische beschaving is stilletjes dezelfde weg ingeslagen. Een weg met dictatuur, censuur, sociale controles en bijbehorende uitsluitingen.
Volgens militaire strategen zal Rusland als eerste reactie op het sturen van atoomwapens naar Oekraïne, Amerika met dezelfde wapens aanvallen. Geen aanval op de landen waar in Europa kernwapens opgeslagen liggen, maar op Amerika als wereld onruststoker en agressor. Ik hoop dat het nooit zover zal komen. Maar mocht het toch gebeuren, dan ben ik er akkoord mee. Laten die grote jongens het maar onderling uitvechten.