vrijdag 17 juni 2022

Scheepsrecht

Voor de derde keer heb ik een Senseo koffiezetapparaat omgebouwd. Het eerste apparaat is kapot gevroren. Een beetje dom dus. Het tweede ging afgelopen trip kapot. Het knopje voor 2 kopjes deed het niet meer. Dat had ik wellicht kunnen repareren, maar misschien ook niet.

Gisteren deed ik zomaar even een zoekopdracht voor een Senseo op MP. Wat denk je? Hier vlak in de buurt werd een model Viva Café aangeboden. Voor slechts €10 mocht ik hem overnemen. De verkoper had een luxe apparaat aangeschaft, vandaar. Dus ben ik op mijn fiets gesprongen.
Weer thuis heb ik het eerst ontkalkt.
Ik heb het apparaat dezelfde avond gelijk maar omgebouwd voor in de bus. Het was wel even pielen om het beschermkapje aan de achterkant te verwijderen. Toen ik de eerste keer een Senseo wilde smoren, heb ik 5 diodes gekocht. Ze werden per die hoeveelheid verkocht. Dit is dus de derde die ik van de vijf gebruik. Ik zet liever een nieuwe in, dan dat ik de oude uit het kapotte apparaat overzet. Na het plaatsen van de diode, heb ik de Senseo even getest. Met het teruggeschroefde wattage van 1.450 watt naar 700 watt, duurt het initieel opwarmen 2 minuten. De tweede keer direct erna (met nog warm boilertje) nam 1 minuut en 45 seconden in beslag. We kunnen de gesmoorde Senseo eventueel ook onderweg gebruiken met behulp van de omvormer en de 12 volt huishoudaccu.
Zo, drie maal is scheepsrecht. Nu maar hopen, dat dit apparaat langer meegaat. Ik zag trouwens, dat mijn eerste verbouw inmiddels door bijna 1.800 mensen is gelezen. Er is dus meer belangstelling voor het knijpen van het vermogen van een Senseo.