donderdag 9 juni 2022

Gender switch bij toerbeurt

De Avondvierdaagse werd geteisterd door gamen. Niet alleen bleven kinderen weg om thuis te gamen, het gamen heeft tot slappe beenspieren geleid.  Steeds minder kinderen spelen buiten. Dus was 5 km wel héél erg vermoeiend voor de jeugd.
De EU wil dat 40% van de leidinggevenden bij beursgenoteerde bedrijven uit vrouwen gaat bestaan. Net als bij vee en vis , is er al een tijdje een vrouwenquotum. Geen vrouw die dat erg vindt. Ook geen (slimme) man, want er is een eenvoudige oplossing. Het zal wel als volgt bij die bedrijven gaan : 

De eerste maandag van de maand. Aan het eind van de directievergadering wordt nog even vastgesteld, wie van de aanwezige leidinggevende mannen deze maand administratief als vrouw te boek zullen gaan staan, om te voldoen aan het gestelde quotum. Dankzij al het wazige gender gedoe zijn er legio oplossingen voor het ambtelijke geschrijf aan regels. Misschien geven de aangewezen mannen er ook nog een leuk tintje aan. Bijvoorbeeld door een speciaal armbandje of roze (werk)schoenen of stropdas te dragen of desnoods lippenstift op te doen.
Nog even en vrouwen worden uit hun huizen en winkels gesleept om bedrijven te vullen. Dag parttime werken, dag shoppen. Niets mag, alles moet.