dinsdag 21 juni 2022

APK treurnis

Ik zag bij toeval, dat mijn eerste berichtje over het ombouwen van een Senseo (juli 2020) inmiddels 1.758 keer gelezen is!
Gisteren heb ik de bus naar de garage gereden. Voor de jaarlijkse APK. Ik was benieuwd of tijdens de keuring nog problemen geconstateerd zijn. 
Laat in de namiddag werd ik gebeld. Het was geen leuk nieuws. Het lijkt erop, dat we ons laatste tripje met de bus gemaakt hebben. Ik kreeg namelijk te horen, dat de Italiaanse roestduivel het afgelopen jaar onder de bus flink tekeer gegaan was! Ik was er al bang voor, ondanks mijn antiroest werkzaamheden. Ik kon niet overal bij komen en heb zo goed en kwaad als het kon getracht de 'diavolo italiano' te stoppen. Het lijkt net alsof de roestduivel in het metaal opgesloten zit. Dus van binnenuit z'n werk doet. Dan heeft een antiroestbehandeling weinig zin. Het is dus een gevecht tegen de bekende bierkaai.
Ruim 2 jaar geleden was ik van plan hem in Roemenië helemaal te laten lassen. Maar helaas was de corona een spelbreker en nu zijn het de brandstofprijzen. Het is tijd geworden om afscheid te nemen van ons bussie. We hebben erg van het huisje op wielen genoten. Rest nog het vraagstuk : verkopen met of zonder apk. Vandaag krijg ik te horen hoe de reparatievlag erbij hangt. Er wacht ons nieuwe tijden. Aan alles komt eind.