zaterdag 25 juni 2022

Anders consumeren?

In een landelijke krant las ik iets over het stikstofprobleem een soort oproep : "..niet naar elkaar wijzen, maar anders consumeren!" Het eerste wat ik dacht was : "Dus toch!" Mijn vermoeden omtrent het stikstofverhaal lijkt steeds meer juist te zijn. Het streven van deze regering is een uitvoering van de visie van de rijken die land opkopen : we moeten op z'n minst vegetarisch worden. Geen (pluim)vee meer. Dus ook geen melk en aanverwante producten, dus ook geen kaas. Geen Goudse, Leidse enz. meer op het brood. Zelfs geen schuifkaas. De rijken verwachten heel veel te verdienen aan de landbouw en kunnen als eigenaren de regie over hun winsten en hun wereldvisie ('we moeten groen eten') voeren. Ja, ook de miljardairs maken graag van hun hobby hun werk. Niet meer van anderen afhankelijk zijn om grove winsten te maken, maar zelf de touwtjes in handen nemen. Via het WEF worden nationale overheden aangestuurd. Steeds meer zie ik verschijnselen, die erop duiden dat de macht in de wereld zich gaat concentreren in Amerika. Van daaruit wil men steeds strakker over de wereld regeren. Niet alleen via militaire organisaties zoals de NAVO en de  ZOAVO (Azië), maar ook op het gebied van gezondheid (WHO), financiën (IMF),  de handel (WTC) enz. Ze zetelen alle in de VS. Alleen het Internationaal Strafhof niet, omdat Amerika zich daaraan onttrekt. Als een land Amerika voor het Gerechtshof wil dagen, dan heeft Amerika het recht zo'n land binnen te vallen (vindt de Amerikaanse overheid / het Pentagon) om eigen burgers / militairen te beschermen.
Vooral deze situatie onderstreept het streven van de VS : de wereld onderwerpen aan hun gezag met een zelf verklaarde onschendbaarheid. Om die reden heeft de VS weinig op met de VN. De overige organisaties streven daarom naar steeds meer macht. Onlangs liet de WHO dat blijken, door landen over te halen zich te onderwerpen aan hun gezag op het gebied van gezondheid. Via de EU wordt ook veel invloed uitgeoefend door deze in feite Amerikaanse organisaties.
Het overleg van de Zuid Amerikaanse staten wordt ook geregisseerd door de VS. Maar op dat continent heeft de VS nog erg weinig grip. De chantagepoging met de coronavaccins is mislukt. De VS wilde enkel vaccins leveren aan bepaalde landen als daar een Amerikaanse militaire basis in dat land gevestigd mocht worden. De uitsluiting van een aantal landen voor het overleg, geeft ook aan dat de VS zijn grip op Zuid Amerika wil vergroten.
Achter het 'anders consumeren' gaat een heel ander verhaal schuil. Het stikstofprobleem is geen probleem, maar een middel om veranderingen af te dwingen. Ik weet hoe ambtenaren zijn. Als er ergens iets op papier staat, is dat een soort van goddelijke wet. Maar wie zetten die regels op papier? De rijken. En waar zetelen die rijken? In de VS.