maandag 27 juni 2022

Terug in de tijd

Afgelopen zaterdag hebben wij een kijkje genomen bij een autohandelaar, waar o.m. een Hyundai Matrix te koop stond. De wagen zag er goed uit, zij het dat we toch wat opmerkingen hadden. Het betrof de accu en de (winter)banden. Vanmiddag hebben wij een proefrit gemaakt. Tijdens de rit viel ons niets op om over te gaan praten. Afgezien van een kringloopwinkel halverwege de testroute. Daarvan stonden de deuren weliswaar open, maar de tent was gesloten.
Er was een nieuwe accu geplaatst en de apk leverde geen opmerkingen op. Dat laatste zegt mij overigens niet echt veel. Daarom was ik afgelopen zaterdag al zelf even onder de auto gaan liggen om de onderkant en de remschijven te controleren. De schijven hadden nauwelijks opstaande randjes en voelden glad en dik aan.
De motorruimte zag er vrij schoon en netjes uit. Al zag ik weer de mij bekende roestige koppen van wat bouten en schroeven. Werk aan de winkel!
De rit deed ons terugvoeren naar vervlogen tijden, toen we ook al in een Matrix reden. Dus we hebben al zo'n 7 jaar rijervaring met de Hyundai. Dit exemplaar reed als vanouds : rustig en soepel. Na wat onderhandelen over nieuwe banden kwamen we de prijs overeen. Dat gold ook voor z'n broertje, de Atos. Die hebben wij gelijk maar ingeruild.  Deze week krijgen we een berichtje als de Matrix van nieuwe sloffen voorzien is. Dan gaan we hem ophalen en laten we de Atos daar achter.