maandag 27 juni 2022

Politie en Burgertoezicht

In een uitzending van het Humanistisch Verbond, kwam ik Sven tegen. Ik ken hem via het internet, omdat hij toen ook met een Ducato kampeerbus bezig was. Hoewel ik hem nooit in levende lijve ontmoet heb, leerde ik hem wel als open en oprecht kennen. Hij ergerde zich aan de manier waarop de politie optrad tegen 'vreedzame' demonstraties en de manier waarop de reguliere media dat weergaven of beter : niet weergaven. Zo ontstond zijn Video in Verzet.
Ik kreeg een tip van Sven over deze uitzending, waarin kritisch gekeken wordt naar het politie optreden met commentaren van beide kanten. Zoals het dus hoort.
Ik vond bij de vertegenwoordiger van de politie in deze docu weinig bereidheid om aan zelfreflectie te doen. Ook hij wijst elke kritiek af. Er wordt ook gefocust op één bron (die hen niet zint), terwijl er veel meer bronnen zijn die een realistische weergave doen van de gebeurtenissen. Ook hier weer worden media aangevallen, die zich kritisch opstellen en tegen bepaalde overheidsmaatregelen zijn. De aanvallen bevestigen van officiële zijde, dat er geen ruimte is voor andersdenkenden. Kritische vragen aan de politie blijven uit.
Keek men maar net zo kritisch naar Zelensky, zoals men in deze docu naar de VN vertegenwoordiger doet. De demonstrant die wegloopt wordt achtervolgd door een hond. Als de hond hem bijt en de man valt en zich probeert te verweren tegen de bijtende hond, is het reden om op die man in te slaan en zelfs te schoppen. Het is slechts één voorbeeld. Mijn conclusie : de politie heeft weldegelijk vaak buitensporig geweld gebruikt, met steun van de overheid en de MSM. Als burgers zich ellendig voelen, is de overheid het eerste aanspreekpunt. Alle zegen komt immers van boven. Dus ook de maatschappelijke 'onzegen'. Als zelfs de Tweede Kamer zich beklaagt over het eigengereide kabinetsoptreden (ik noem het dictatuur), dan is dat voor mij enkel een bevestiging van wat er zich op lagere niveaus afspeelt.
Onlangs was er weer sprake van zeer vervelend en af en toe excessief optreden van de politie. Dit keer tegen vissers bij de Ketelbrug. Het lijkt wel oorlog.
Als kinderen van het gezin Nederland zich ongelukkig voelen, zullen de ouders met hen in gesprek moeten gaan en voor de spiegel moeten gaan staan. Ik zie tegenwoordig in het gezin dat Nederland heet te vaak ouders, die naar hun klagende kids blijven uithalen in de hoop hen zodoende het zwijgen op te leggen.