donderdag 9 juni 2022

Geen dorst

Als ik luister naar wat Poetin te zeggen heeft, ben ik voor zijn tegenstanders plots een Rus. Haha! Andersom zou het dan ook zo moeten zijn. Wie naar Rutte luistert is een leugenaar of wie naar Zelensky luistert is ook corrupt. Maar dan gaat die vlieger plots niet op. Hoe zo consequent? Ik zou zeggen : neem er nog maar een.
Ik drink weinig. Nee, geen alcohol. Ik bedoel water. Of koffie of thee of fris. Ik heb niet snel last van dorst. Dat is mijn hele leven al zo geweest. Er zijn dagelijks momenten waarop ik denk : "Ik moet toch even wat gaan drinken." 's Morgens drink ik een glas lauw water. Dat wel. En dan de koffie bij het ontbijt en ergens tussen halfelf en elf uur. 's Middags een glas melk bij de lunch en twee kopjes thee ergens tussen drie en vijf uur. C'est tout. Tussendoor moet ik mezelf toespreken om wat te gaan drinken.
Als we aan het fietsen zijn zal ik ondanks het warme weer geen bidon water leegdrinken. Ook niet als ik zit te zweten als een otter. Ik zeg maar zo : zolang mijn lichaam er niet naar vraagt, drink ik niet. Ik luister nu eenmaal meer naar mijn lijf en gevoel dan naar anderen. Het heeft mij bijna altijd voordeel opgeleverd.