vrijdag 10 juni 2022

De snelle leugen

Decennia lang heeft men het verschijnsel UFO ontkend. Mensen die gewag maakten van een waarneming werden voor gek verklaard (soms inclusief opname in een inrichting) en in sommige gevallen bedreigd of maatschappelijk uitgesloten. Vandaag hoorde ik dat de NASA officieel onderzoek gaat doen naar het verschijnsel. Ik neem aan dat velen die al langere tijd geïnteresseerd zijn in UFO, even moesten glimlachen. Immers, onderzoek naar ufo's vindt al plaats sinds de jaren 40! Gesteund door complete (geheime) organisaties. Maar dat is al die tijd doodgezwegen. Dacht men. De verschijnselen werden afgedaan met opmerkingen als een luchtspiegeling een weerballon, een vliegtuig of een fantast met een vuiltje in zijn oog. Maar zoals vaak worden de leugens uiteindelijk achterhaald door de waarheid.
De waarheid is dat Ufo's een bedreiging vormen voor militaire installaties. In die omgevingen vinden veel ufo waarnemingen plaats. In een aantal gevallen werden gedurende de aanwezigheid van een ufo militaire installaties uitgeschakeld. In veel gevallen zijn ufo's niet te zien via radarsystemen. Op vallend is ook dat met name tijdens legeroefeningen en oorlogen er veel ufo-activiteiten zijn. Gedreven door angsten (o.a. dat we militair gezien niet in staat zijn om ufo's uit het luchtruim te weren en dat de bevolking bang zal worden), heeft men andere paden bewandeld. Die van geheimhouding.
Ufo's, weer een voorbeeld van hoe overheden burgers (wappies) decennia lang manipuleren. Totdat de waarheid opduikt. Een leugen vreet veel tijd en energie. De waarheid kost niets. Tegenwoordig is het erg interessant om via internet oude kranten te lezen. Dan kan ik zien hoeveel en hoe vaak er tegenwoordig gelogen wordt en/of zaken verzwegen worden.