vrijdag 10 juni 2022

Hij doet ut weer! Cool!

Een tijdje geleden kwam ik erachter, dat de alarmverlichting niet goed functioneerde. Ik heb de schakelaar toen gedemonteerd en geprobeerd hem wat te reinigen. Ik heb toen ook contactspray gebruikt. Ook op het stekkerblokje. De schakelaar heeft het toen een tijd goed gedaan. Maar afgelopen week zag ik dat bij ingeschakeld alarm, wel de buiten verlichting knipperde, maar het lampje op het dashboard niet. En dat lag niet aan het lampje.
Ik heb toen alsnog een nieuwe schakelaar besteld. De oude heb ik vanmorgen vervangen door de nieuwe, die ik gisteren ontving. Vooraf heb ik de nieuwe eerst met contactspray behandeld. Na montage en een druk op de knop werkte alle verlichting weer zoals het heurt.
Voordat we met de bus op stap gaan, zet ik de avond voor vertrek de koelkast alvast aan. Dan kunnen de volgende ochtend het proviand uit de koelkast in de keuken hupsakee in die van de bus gedaan worden. Dan hoor ik de kaas al roepen cool man! De kabel gaat vanaf de schuur via het dak en het dakluik de bus in. De kabel hangt hoog (en niet droog) en is zowel bij de schuur als in de bus gezekerd tegen lostrekken. Het dakluik kan gewoon gesloten worden, want het is een ventilerend type.
Onderweg draait de koelkast via de omvormer op de huishoudaccu. Zo blijft alles koel.