dinsdag 14 juni 2022

Een rustig vertrek

De tijd is weer voorbijgevlogen. Gisteravond, na het laatste avondmaal (op de camping) en het uitbuiken, hebben we de bustent opgeruimd. De tent was mooi droog, dus hebben we weer onze slag geslagen. 's Morgens is ie nat vanwege de dauw, dus dat is niet zo handig. Meestal proberen we het opruimen van met name de tent dusdanig te plannen, dat ie droog z'n slaapzak weer in gaat. Mocht dat niet lukken, dan verdwijnt ie nat / klam in een vuilniszak om thuis weer uitgehangen te worden om te drogen.
Voor de nacht gaan de stoelen op een tafel en andere spullen (wasteil, ritselkist enz.) die nog niet in de bus opgeborgen kunnen worden onder de tafel. De tafel wordt vervolgens afgedekt met de regenhoes van de hondenkar. De fietsen en de kar staan droog geparkeerd in een schuur. Inmiddels was een fraaie maan boven het Twents landschap aan het firmament verschenen.
Na het laatste ontbijt op de camping (lekker in de ochtendzon) en het bezoek aan het sanitair, hebben we de laatste kampeerspullen in de bus gedaan. Tegelijkertijd zijn de fietsdrager en de fietsen aan de bus gehangen. Een kwestie van werkverdeling. Omdat ik gistermiddag al de rekening betaald heb, konden we rond 10.15 uur de camping verlaten. Zonder dat het zweet ons op het voorhoofd stond. Want alles gaat bij ons op een ontspannen manier. Het is immers nog steeds vakantie.
Tegen 11.30 uur reden wij weer ons straatje in. Daar hebben we eerst een koffiepauze gehouden. Daarna zijn we de boel gaan uitpakken. Tegen 13.00 uur was de bus leeg en opgeruimd. Rest nog de vloerkleden, die nog uitgeklopt moeten worden.
Tijdens de afgelopen dagen heb ik nog gezocht naar het verloopsnoer. Maar helaas. Ik ben bang dat het ergens op een of andere camping is blijven hangen.