zondag 5 juni 2022

Pannerden - Aerdt

We waren even op pad. Er was feest in Pannerden. Ik heb nu zusters die het trio 80, 70 en 60 vormen. Bijzonder dus. Om niet te hoeven heen en weer te rijden, hadden we een plekje gereserveerd op een camping in de buurt. Zo kwamen wij dus in Aerdt terecht voor onze nachtrust. Fenna bleef dit keer thuis. Niet alleen want er bleef familie overnachten.
Maar eerst naar het feest in Pannerden. Het was zaterdag na het middaguur toen we vertrokken. Het was vrij rustig op de weg. Over de snelweg via Kampen naar Apeldoorn en Arnhem en toen naar Zevenaar. En vervolgens naar Pannerden. Daar hebben we de familie ontmoet en een verjaardag gevierd. Het was erg gezellig en uiteraard met een heerlijke hap en slok.
Het was al weer na 8 uur in de avond toen we op de camping in Aerdt arriveerden. Tussen een heel leger van witte campers en caravans kreeg Red Rusty een plekje toegewezen. Ons bussie produceerde geen piepende geluiden van een opstapje dat uitschuift of een tv antenne die overeind krabbelt of steunpoten de de bus automatisch vlak zet. Nee, gewoon niets eigenlijk. Zelfs de schuifdeur piepte niet.
Toen ik de elektriciteit wilde aansluiten, bleek een verloopsnoer foetsie! Het snoer waarmee ik de verlengkabel / haspel een de paal kan aansluiten. Het stuk voor aan de bus was er wel net zoals de haspel. Ik begreep er geen hout van. Gelukkig hadden we behulpzame buren. Meneer haalde een kabel uit de disselbak van zijn caravan. Het was zo'n grijze met aan het eind de bekende blauwe stekker en aan het andere eind een.... contactdoos. Oké, niet echt volgens de regels, maar wel een passende oplossing. Niet dat het echt een ramp geweest zou zijn, want we hebben ook nog de HH accu met de omvormer naar 230 volt. Een deel van de verlichting in de bus werkt op 12 volt en de rest op 230 volt. Water koken kan ook op het gas. We hoefden dit keer geen koelkast te gebruiken. Dus zo had het ook gekund.
Zo te horen schijnt het daar in de omgeving leuk wandelen (Klompenroute) en fietsen te zijn. Dus wie weet komen we daar een keer terug.
In het midden van het terrein bevond zich een vijver met koi karpers. Toen we daar een kijkje namen kwam er zo'n joekel met grote bek op ons af. Het is daar een rustige omgeving.
Telkens wanneer er iemand met een hond voorbijkwam, keken we even rond vanwege Fenna. Maar die was dit keer niet mee.
De volgende ochtend hoorden we kikkers kwaken. Na een bezoekje aan de douche en het ontbijt zijn we richting huis vertrokken. Het was weer vrij rustig op de weg. We hebben even de snelweg verlaten en de afslag Loenen / Beekbergen genomen. We waren beiden benieuwd naar het huisje, dat we in 2005 moesten verlaten. Daarna zijn we weer de snelweg opgereden. Fenna was blij ons weer te zien. De logees waren net vertrokken, dus Fenna is nog geen uur alleen in huis geweest. We werden met een grote lach begroet.