zondag 15 mei 2022

Zoals voorspeld

Oekraïne heeft het Songfestival gewonnen. Wat een verrassing. Je zult als niet winnend landje maar lag geoefend hebben, terwijl de winnaar al sinds de inval van Rusland vaststaat. Hopelijk zien de fans in hoe corrupt de jurering is.
Nu de gaskraan dichtgedraaid wordt, moeten we wat geduld uitoefenen, voordat we weer Russisch gas krijgen. Het transport Van Russisch gas via Turkije of een andere afnemer moet nog ingeregeld worden. Geduld is een schone zaak en hopelijk zitten we er deze winter warmpjes bij.
Er zijn politici die roepen dat wij, burgers, een flinke stap terug moeten doen. En komende winter de kou moeten trotseren. Da's gemakkelijk praten als je zelf een fors inkomen hebt. Met zoveel geld zoek je een warm land op. Bij voorkeur Afrika of Zuid Amerika, waar men geen last heeft van een corrupt Oekraïne, dat de hele westerse economie en maatschappelijk leven ontwricht. Dat alles duurder wordt raakt deze politici enkel in hun grootschalige beleggingen, maar die schade wordt gemakkelijk gecompenseerd door tijdens het lobbyen met bedrijven en organisaties allerlei toezeggingen te doen.