donderdag 19 mei 2022

Weer een minpuntje

Misschien vragen mensen zich af waarom ik nauwelijks positief ben over onze Hermandad, de politie. Dat komt door de ervaringen die wij opgedaan hebben met vooral korpsleden in Flevoland en van mijn kant de beelden / rapportages, die ik gezien heb van het optreden de afgelopen 2 jaar.
Zelfs recent nog deed ik weer ervaringen op, die mij erg ontevreden stemden over de korpsleden. De manier waarop mijn meldingen over de agressieve mastiff afgehandeld werden. Of beter : halfbakken afgehandeld werden. Voor de politie afgehandeld, maar in wezen nog openstaand. Niet dat ik daar dagelijks meezit hoor, wat dat betreft zijn de beide kwesties voor mij gesloten. Ik kreeg begin deze week wel de vraag voorgelegd, waarom de mastiff nog zonder muilkorf rondliep. Ik heb de vragensteller maar doorverwezen naar de politie / Handhaving. Ik ben er klaar mee.

Vanochtend zag ik in een winkelcentrum hoe een auto van de Marechaussee tegen het verkeer in naar een parkeerplaatsje zocht. De vakken waren dusdanig georganiseerd, dat men bij het aanrijden er zo schuin in kan. Het viel mee, dat ze hun dienstauto niet in het vak voor invaliden hadden geparkeerd. Dat is nog dichter bij de ingang. Bij vertrek is het weer schuin achteruit om met de neus in de rijrichting komen en vervolgens wegrijden. Maar nee, het duo parkeerde de auto ook nog met de kont naar achteren. Met gevolg dat toen ze weer weg wilden, er flink gemanoeuvreerd moest worden omdat de beschikbare ruimte te klein was. Anderen moesten maar geduld hebben. De voorbeeldfunctie is ook niet meer van toepassing. Iets wat een paar winkelende mensen ook constateerde. Weer een minpuntje, wat mij betreft.