zaterdag 14 mei 2022

Ook wreedheden

Tijdens de bevrijding van Duitsland zijn naar schatting bijna een miljoen vrouwen en meisjes door de bevrijders verkracht. Natuurlijk gaan de verhalen daarover enkel over Russische soldaten. Maar de Geallieerden maakten zich ook schuldig aan deze misdaden. Die misdaden van geallieerde militairen heeft men o.a. omwille van de Koude Oorlog verzwegen.
Het is dankzij het internet ook bekend geworden dat Geallieerden, net zoals Japanners, drenkelingen doodschoten. Onder hen ook veel krijgsgevangen. Het meest bekend is het optreden van de bemanning van de Wahoo onder commandant Morton. Na het torpederen van het Japans vrachtschip Buyo Maru werden alle overlevenden doodgeschoten. Later bleek dat driekwart van de overlevenden ( de meesten in reddingsboten) Indiase krijgsgevangenen waren. Er zijn vaker Japanse schepen door Geallieerden getorpedeerd, waarvan achteraf gesteld is dat de betrokken geallieerde commandanten wisten dat er veel krijgsgevangenen aan boord waren.
De NAVO was ooit opgericht om de lidstaten te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Men richtte zich na WO2 voornamelijk op de Sovjet Unie, dat inmiddels bijna 40 jaar geleden uiteengevallen is. Daarentegen is de NAVO enkel gegroeid tegenover een verdwenen Sovjet Unie. Vergeleken met Amerika investeert Rusland aanzienlijk minder in de bewapening. De NAVO is veranderd in een door het westen gelegaliseerde terreurgroep die onder leiding van Amerika en het VK andere landen aan- of binnenvalt. De wreedheden die ze daar begaan, zijn niet bespreekbaar. De oorlog in Syrië heeft geleid tot ruim 12 miljoen(!) kinderen in nood. NAVO, doe eens iets positiefs terug!