donderdag 19 mei 2022

Goed gezien

Gistermiddag wandelde Fenna en ik richting het Dorpsbos. Van ver zag ik iemand op een scooter bij het bekende bankje stoppen. De persoon bleek een tienermeisje te zijn. Ze ging op het bankje zitten en haalde wat voor de lunch uit een tas. Ik zag een geel blikje chocolademelk, een zakje (met waarschijnlijk brood) en nog een blikje, groen van kleur. Dichterbij gekomen wekte de persoon bij mij de indruk niet bepaald sociaal te zijn. Toen we het bankje passeerden, groette de tiener niet terug. Ze keek opzichtig weg. Fenna en ik vervolgden onze wandeling.
Vanmorgen passeerden Fenna en ik weer het bankje. Er lagen twee lege blikjes in het gras; van chocomelk en bier. Er lag ook een leeg zakje. Ik heb de boel opgeraapt, in een leeg poepzakje van Fenna gedaan en mee naar huis genomen.
Men zegt dat je niet op het uiterlijk mag afgaan. Terwijl met name Chinezen gelaatstrekken gebruiken voor karakteranalyse en wij het ook hebben over bijvoorbeeld lichaamstaal en handschrift. En dan zijn er nog zaken als aura en gevoel. Ergo, je hoeft niet per se in gesprek te gaan met iemand om hem beter te leren kennen.