zondag 29 mei 2022

Brandnetelkuurtje

Omdat ik wat langere tijd last heb van een pijnlijk gewricht, heb ik mijn hand weer eens door de brandnetels gehaald. Het heeft mij vorige keer goed geholpen, toen ik last had van mijn pols. Alsof er een zenuw vlak onder de huid lag. Ooit kreeg ik die tip van mijn moeder, maar ik heb hem nooit opgevolgd. Hij kwam weer bij mij op toen ik met de pijnlijke pols langs een bosje brandnetels wandelde. De actie heeft geholpen. Ik heb daar geen pijn meer gekend.
Ik haal niet zomaar mijn hand door die netels. Vooraf kijk ik waar ze staan, want ze moeten wel brand(netel) schoon zijn. Dus niet op plekken waar bijvoorbeeld honden hun poot oplichten of vogels poepen. Het is ook zo, dat niet alle netels prikken. Dus kan het zijn dat ik meerdere keren mijn hand in het groen moet steken. Ze zien er weliswaar hetzelfde uit, maar er zijn aardige (voor de thee?) en stekelige. Bij brandnetels is het zo, dat ik pas de steken voel als ik klaar ben. Hoe erger des te beter. Tijdens de aanraking voel ik nauwelijks iets prikken. Het liefst zie ik dan veel bultjes op de pijnlijke plek. Oké, ze jeuken. Maar ook dat is een goede oefening om er met je tengels van af te blijven.
Ik heb het gistermiddag gedaan en de pijn bij het gewricht van mijn duim is aanzienlijk minder. Dus goed voor een herhaling.