dinsdag 31 mei 2022

Het kwaad is al geschied

Men, de westerse wereld, probeert uit alle macht het naziblazoen van het Oekraïens Azov bataljon te zuiveren. De beelden van deels ontklede Azov militairen die gevangen genomen zijn, met hun getatoeëerde hakenkruizen en ss symbolen zijn naar mijn idee daarom vrij snel van het www verwijderd. Helaas is het voor de schoonmakers ondoenlijk om alle negatieve berichten (= feiten) van het www te verwijderen en soms zijn anderen hen voor, door beelden te downloaden. Na het omverwerpen van de pro Russische regering in 2014, stak het tot dan verboden neonazisme de kop weer op. Het is een speciaal onderdeel (keurkorps) van het Oekraïens leger geworden.
Oude berichten blijven soms op het www staan, zoals dit bericht van het AD uit 2014, dat aangeeft hoe wreed het nazi bataljon in het oosten van Oekraïne bezig is.
Het artikel beschrijft de standaard werkwijze van het bataljon, zoals het heden ten dage ook doet.  Amnesty heeft in het verleden ook al z'n afschuw uitgesproken over deze nazi groeperingen, getuige dit bericht uit 2014.
Ook in Oekraïne zelf probeert met het nazi bataljon af te schermen van de publiciteit, omwille van meer steun in de oorlog tegen Rusland. Dit bericht dateert uit 2017.
Het moge duidelijk zijn, dat sinds de staatsgreep van 2014 de Oekraïense nazi's heel wat misdaden begaan hebben. Ook onder meneer Zelensky, die nu zelf over genocide van de kant van Rusland durft te spreken. Men mag Zelensky dan graag als zorgzame vader presenteren, maar dat zijn veel neonazi's ook.