zaterdag 14 mei 2022

Hongersnood en armoede

Beide verschijnselen groeien dagelijks. Alles wordt duurder. De regering heeft weliswaar de accijns op brandstof verlaagd, maar de maatschappijen houden de prijzen kunstmatig hoog. Met gevolg dat de leveranciers miljarden per maand(!) meer winst maken. Het ware beter dat de overheid maximum prijzen voor energie via een wet vastlegt. Of de winsten van de producenten / leveranciers verplicht terug laat vloeien in de prijzen. Energie behoort immers tot de primaire levensbehoeften.
Er moet ook een stop komen op de stroom immigranten en vluchtelingen. We kunnen de stroom gewoonweg niet meer aan. Laat ze het aantal vluchtelingen / asielzoekers dat de capaciteit overstijgt maar in bussen naar het Binnenhof vervoeren. Of naar plaatsen waar de verantwoordelijke politici wonen. Men moet geen mensen toelaten als we daar niet eens goed voor kunnen zorgen. Men moet zich eerst maar goed richten op de interne schades, zoals die van de Toeslagenaffaire en het enorme tekort aan woningen. Waar blijven die nieuwe woningen? Stop al die onzin over co2 enz. Ga bouwen!
Men heeft net zoals met het covid-19 virus de oorlog in Oekraïne aangegrepen om bewust chaos te creëren. Zo lijkt het. Maar zelf heb ik de indruk, dat het allemaal een gevolg van een groot gebrek aan deskundigheid bij de dames en heren politici.