dinsdag 31 mei 2022

Jas uit

Wat een weer! De ene dag moet ik onder mijn jas een vest aan, de andere dag kan ik zonder vest en dan weer met. Vanmorgen had ik zonder jas op pad kunnen gaan.
Ik zag weer die meneer die zo statisch zijn beide bouviers uitlaat. Zoals gewoonlijk liet hij de honden op het grote gazon uit (bovenste deel op de foto). Ik heb hem een keer uitgelegd, dat het veld vaak gebruikt wordt als speelveld voor zowel kinderen als hondeneigenaren. De laatsten ruimen eventuele ongelukjes keurig op. Zelf heb ik daar ook geregeld met Fenna gespeeld. Maar dat doen we niet meer, omdat ik goed moet kijken waar ik loop vanwege de bouvierpoep.
Aan de andere kant van de straat (voorgrond op de foto) is het toegestaan de honden los te laten lopen en men hoeft de poep daar niet op te ruimen. Het pad wat daar ligt leidt naar het Dorpsbos, zo'n 50 meter verderop. Soms, heel soms staat meneer aan de 'goede' kant. Om onduidelijke redenen staat hij liever op het gazon te wachten totdat beide beesten hun behoeftes gedaan hebben. Dan gaan ze, de opruimplicht negerend, weer terug naar huis. Ondanks dat, groeten we elkaar vriendelijk. Misschien mankeert die man iets. Je weet maar nooit.