maandag 23 mei 2022

Zand (er)over

Vrijdagmiddag j.l. werd een flinke bult zand gestort in een van de doorgangen hier. Omdat de hele doorgang geblokkeerd werd, heeft de besteller wat zand weg geschept. Zo kunnen voetgangers nog door de doorgang lopen. Scootmobielen niet. Maar dat is rijdend volk, dat nu iets langer moet zitten. Tijdens het legen van de vrachtwagen is de chauffeur wat naar voren gereden om de bak leeg te schudden. Met gevolg, dat een restant precies boven op een rioolput terechtgekomen is. Dat wordt dus putje scheppen geblazen.
De zaterdag erop is een aantal mensen met kruiwagens bezig geweest om het zand naar een tuin te brengen. Geen van hen was zo slim om de smalle doorgang wat groter te maken, door daar zand weg te halen. Na een dag scheppen en kruien ligt er nog een forse hoop zand (foto). Volgens mij is er veel te veel besteld, want er kwamen ook 'vreemden' zand weghalen. Ik ben benieuwd hoe lag het zand daar blijft liggen en de doorgang deels gebarricadeerd zal blijven.
Deze week ga ik het groen weer snoeien. De regenbuien van afgelopen week hebben het groen zeer goed gedaan. Het schiet omhoog.