maandag 16 mei 2022

Het gewone Amerikaans nieuws

Weer een schietpartij. En dan weer een. Het is een alsmaar terugkerend verschijnsel in Amerika. Dagelijks worden ruim 300 Amerikanen beschoten. Het land is al heel lang met zichzelf in oorlog. De jonge schutter van Buffalo was een bewonderaar van de Azov nazi's. Hoewel hij eerder gearresteerd is vanwege racistisch gedrag, is ie nooit in de gaten gehouden. Hier in Europa probeert men die officiële afdeling van het Oekraïens leger in de politiek en dus ook de media te verbloemen. Van de Azov bruinhemden die in beeld komen, wordt het nazi symbool op het shirt geblurd. Soms vergeet men dat. Er is ook al een westerse beweging gaande, die de aanwezigheid van nazi's in Oekraïne ontkent. Mogelijk bedoeld om het corrupte land alsnog tot de EU toe te laten.
Het nieuws hier rept over het verslaan van de Russen door het Oekraïens leger. Maar Poetin heeft nooit gezegd, dat Rusland Oekraïne wil veroveren. Hij wilde enkel Oekraïne militair verzwakken, door betreffende doelen te vernietigen en het nazi verschijnsel aan te pakken. Daarna zouden de Russen zich weer terugtrekken. In hoeverre Rusland de west zone (delen van het oosten van Oekraïne) wil behouden, als 'neutraal gebied' is niet duidelijk.
Terug naar Amerika. Als ik me over dat land beklaag, heb ik het natuurlijk over de politiek. Ik lees veel reacties van Amerikaanse burgers, die zich diep schamen voor hun land vanwege de vele oorlogen en oorlogsmisdaden. Zij zien ook liever dat Biden 40 miljard dollar in eigen land besteedt om armoede te bestrijden, in plaats van een corrupte Oekraïense regering ermee te verwennen. Politieke tegenstanders willen een helder beeld van wie het geld krijgt en waaraan het besteed wordt met een verantwoording achteraf. Sommige boze Amerikanen zeggen : "Als het geld in Oekraïne aangekomen is, komen de families Biden en Clinton een deel ervan weer ophalen." Zij doelen op de beschuldigingen van frauduleuze handelingen van deze beide families met Oekraïense autoriteiten en miljardairs.