donderdag 26 mei 2022

Zij wel, wij niet

 Om o.a. over het milieu en het klimaat te praten, zijn zo'n 1.500 vliegtuigjes in Davos geland. Allemaal van de deelnemers, die ons vertellen hoe wij met het milieu en klimaat zouden moeten omgaan. Ze willen ons daarop gaan controleren. Want wij moeten natuurlijk wel luisteren en doen wat zij zeggen. Maar zij hoeven dat dus niet. Net zoals de vervuilende industrie (o.a. Tata Steel en chemische industrie), de scheepvaart en de KLM. We moeten minder vliegen. Jammer dat niet iedereen een privéjet kan aanschaffen. Minder vliegen betekent minder omzet en dus hogere prijzen. Vliegen wordt voor de elite. En wie zijn dat?
Dat de KLM bij grondpersoneel kanker veroorzaakt is ook van geen belang. Evenmin de gezondheidssituatie van omwonenden van Tata Steel en andere vervuilers.
De overbevolking is ook een onderwerp in Davos. Vooral ouderen omdat die groep geen nuttige bijdrage meer zouden leveren aan de economie en de economie alleen onnodig zullen belasten (mw. Christine Lagarde). Dergelijke ideeën had Hitler, afgezien van de Jodenvervolging, ook : wat niet jong en fit was moest verdwijnen. Lagarde richt zich enkel op het geld, de economie. Enige menselijkheid ontbeert. Alsof mensen artikelen zijn, die ze kan weggooien als ze er niets meer mee doet. Het aborteren van ouderen uit de economie. Brr!