dinsdag 17 mei 2022

Allemaal nazi-fans?

Wat een onwetend volk zeg. Iedere Oekraïne lover riep "Slava Ukraini!" op het Songfestival. Zelfs domme Mark Rutte zei het na zijn videotoespraakje. En met hem riepen nog meer internationale 'leiders' dat. Net afgesproken werk.
Waar is het historisch bewustzijn gebleven? Platgetrapt door de Mammoetwet? Wie iets meer weet van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging, weet dat die kreet overeenkomt met kreten als Sieg Heil of Heil Hitler. In dit geval is het dus Heil Oekraïne. Die leus werd in Oekraïne in die tijd overal opgekalkt.
Wiki zegt o.a. hierover : "....Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze leus als begroetings- en strijdkreet gebruikt door de Oekraïense fascisten, die met de Duitse bezettingsmachten samenwerkten in de bestrijding van sovjet-partizanen en pogroms hielden tegen Joden en Polen. Na de oorlog was het streng verboden om deze uitroep te gebruiken."
Een ding viel dit keer mee, ze deden het niet met een gestrekte arm. Wat een ergerlijke domheid. Of zijn ze echt nazi-lovers? En waarom houdt die Joodse organisaties zich nu wel stil? Het vergelijken van de uitsluiting van niet-gevaccineerden met de manier waarop de Jodenvervolging begon, was uit den boze. Maar een voormalige nazigroet brengen is volgens het zwijgen van de Joodse organisaties geen probleem. In Oekraïne is de kreet in 2014 weer teruggekomen. Toen de Oekraïense afvaardiging het podium verliet bracht een van hen (met hoedje) de nazi groet. Weer een bevestiging van het aanwezige nazisme in dat land.