zondag 15 mei 2022

Politiek correct

Wie politiek correct is, vind het goed dat zo'n 40.000 gezinnen door de Belastingdienst gedupeerd zijn. Politiek correct ben je ook als je niet je verantwoordelijkheid neemt, maar je daaraan onttrekt met leugens. Dezelfde lijn volg je ook wanneer je het geen probleem vindt, dat de een veel geld krijgt terwijl de ander in armoede leeft. Politiek correct ben je ook als je vindt dat alleen de burger netjes om moet gaan met het milieu. Wie het geen probleem vindt dat kinderarbeid moet, om ervoor te zorgen dat jij in een e-car rondrijdt, is ook politiek correct. Wie vindt dat slachtoffers van aardbevingen niet snel geholpen hoeven te worden, is dat ook.
Wie liegen en bedriegen en bedreigen als normaal beschouwd moet worden, is politiek correct. Wie nazi's steunt en beweert dat Nederland zo goed was voor de Joden is ook politiek correct. Een politiek correct iemand snoert anderen, die een andere mening hebben, de mond. Of maakt hem belachelijk en/of vindt de dood van Pim Fortuyn logisch. Want Pim Fortuyn was politieke incorrect.
In het algemeen : al draagt een overheid of meerderheid een bepaalde mening uit, wil dat nog niet zeggen dat het de waarheid is. Oeps, nu ben ik dus ook politiek incorrect.