vrijdag 27 mei 2022

Op z'n Japans

Zo noemde ik het op mijn werk vaak. Het gebruikmaken van bestaande systemen, na het aanbrengen van wat verbeteringen. Vanmorgen heb ik op die manier een Made in Hongkong huisje voor een pindakaaspotje voor vogels aangepakt. Toen ik op de fiets wilde stappen, lag het potje op de grond. Het is gelukkig van
kunststof, dus er lagen geen scherven. Het was uit het voederhuisje gevallen. Toen ik het potje terug plaatste zag ik dat het dakje bijna hoinkoing uiteenviel van ellende.
Gelukkig beschik over een aantal toverdozen. Met wat onderdeeltjes heb ik het huisje wat verbeterd en ervoor gezorgd, dat de pot op z'n plek blijft.
Twee hoekijzertjes zorgen er voor dat de beide dakplaatjes bijeen blijven. Ik heb door een voorgeboord gat in het dakje een splitpen gestoken. Die blokkeert het potje. Ik heb het stokje ook maar gelijk vastgezet. Dat lag los onder het potje, dat tevens diende als bevestiging.
Vanwege de algehele staat van het huisjes, zal ik een keer een nieuw exemplaar maken. Op z'n Japans natuurlijk. Maar voorlopig vind ik het goed zo.