zondag 29 mei 2022

Een onverstandige zet

De meeste 'beschaafde' westerse landen hebben ervoor gekozen wapens naar Oekraïne te sturen. Geen humanitaire hulp en/of diplomatie om vrede te stichten, maar wapentuig. Men denkt op die manier het land te helpen aan een overwinning. Een in mijn ogen zeer onverstandige politieke zet. Het zal eerder resulteren in olie op het oorlogsvuur gooien. Des te zwaarder de wapens, des te groter de inzet van nog zwaardere wapen door Rusland. Met alle gevolgen van dien voor de zogenaamde westerse hulpverleners. De wapentransporten vormen nu ook een doelwit van de Russen. Dus meer bombardementen en beschietingen en verwoesting van de infrastructuur. Om over slachtoffers maar te zwijgen.
Maar er schuilt nog meer gevaar. De moderne technologie kan ook in handen van de Russen terechtkomen. En... in handen van Oekraïense extremisten, terroristen en illegale wapenhandelaren. Het is nog steeds het corrupte Oekraïne waar men het over heeft. Het kan zelfs zo zijn, dat vanwege de corruptie de ontvangen wapens aan de Russen verkocht worden. Zakelijk gezien : inkoopkosten = 0,00, verkoopopbrengst : tonnen.
Er wordt sinds kort hiervoor gewaarschuwd door Interpol. Die instantie waarschuwt ook voor de vluchtelingenstroom, die ook extremisten en terroristen met zich mee zal brengen in de EU landen. De controle erop is nihil. Hè hè, men wordt wakker (zucht).