donderdag 26 mei 2022

Met opzet

Dat de journaliste van Al Jazeera met gericht vuur door Israëlische militairen gedood is, lijkt me erg voor de hand liggen. Waarom? Typisch Israël. Ze bracht nieuws, dat Israël liever verborgen houdt. 
Zweden en Finland overwegen hun ziel en zaligheid aan de Amerikanen over te leveren, door lid te worden van de NAVO. Straks hebben ook zij niets meer te vertellen en worden ze gedwongen mee te doen aan allerlei oorlogen en invasies. Het lidmaatschap maakt hen automatisch vijand van Rusland. De neutrale status is dan niet meer. Ze worden ook een doelwit.
Turkije heeft al aangegeven het lidmaatschap te zullen blokkeren. Hoera! Alles wat enigszins kan bijdragen aan vrede, juich ik toe. Ik hoef alleen naar de expansie van de NAVO te kijken om te concluderen, dat die organisatie niet op  vrede uit is. Wat de Sovjet Unie altijd verweten is en Rusland verweten wordt, doet de NAVO i.c. Amerika : landen overnemen. Geheel volgens de plannen van begin jaren 90. Amerika zal er alles aan doen om de Turkse blokkade weg te nemen. Desnoods weer via een invasie en/of oorlog van de Amerikanen.
Er wordt gesuggereerd als zouden Russische militairen in de Donbas tekeer gaan. Men vergeet dat Oekraïense leger al ruim 8 jaar daar tekeer gaat. Komt bij dat het Oekraïense leger er niet voor schuwt eigen burgers om te brengen (vooral in het oostelijk deel van Oekraïne) en vervolgens naar de Russen te wijzen. In veel gevallen nestelen Oekraïense militairen zich in dorpen en steden. Zelfs in scholen en ziekenhuizen, om van daaruit beschietingen te doen. Helaas schrijft het nieuws met opzet dan enkel over het bombarderen van een school of ziekenhuis. Burgers worden ook door hen gebruikt als menselijk schild.  Helaas worden opnames hiervan gecensureerd, want Oekraïne heeft alleen aardige militairen en Rusland slechte.
Zoals verwacht bombardeert Rusland de wapentransporten. Daar gaat onze oude meuk!