zondag 15 mei 2022

Zadelpijn

Vanmorgen hebben wij zo'n 33 km gefietst. We hebben er zadelpijn aan overgehouden. Maar dat neemt niet weg, dat het weer erg fijn was. De zon scheen, er stond aardig wat wind en de hum was opgewekt.
Fenna moest dit keer thuisblijven. Dat vindt ze alsmaar lastiger, zo lijkt het. Ze wil graag met ons mee, maar dat kan niet altijd. Wij zijn op bezoek geweest op een adres waar geen honden toegestaan zijn. Ik zag het niet zitten om te doen alsof Fenna een reuzen cavia is die kan blaffen. Maar ze kan zonder blaffen of janken thuisblijven.
Het grote nadeel van fietsen in de polder is het oersaaie landschap in combinatie met de lijnrechte haast eindeloos lijkende wegen. En als het dan ook nog waait en minder goed weer is, is het plezier nul komma nul. De tulpen waren al gekopt, dus er was onderweg weinig kleur te zien. Ik ben meer met de fiets bezig geweest. In de zin van de actieradius van een volle accu in relatie met de omstandigheden. Wind mee, wind tegen veel of weinig stop-start situaties enz.
Eenmaal weer thuis voelde ik na het afstappen pas hoe erg mijn zitvlak geleden heeft. Ik heb de rest van de dag maar gedanst...