donderdag 26 mei 2022

Hemelvaartsdag

 Als kind verbond ik het verhaal over de Hemelvaart van Jezus al aan de ruimtevaart. Dat kwam omdat ik thuis wekelijks de Sjors van de Rebellenclub las, met op de laatste pagina de strip van ruimtevaarder Olaf Noord. In mijn beleving steeg Jezus dan op alsof ie een raket was, om vervolgens, net als Olaf, in de ruimte te zweven.
Sinds de verhalen over Ufo's en goden die van boven komen, ben ik wat anders tegen mijn geloofsovertuiging gaan kijken. Vooral ook, omdat ik later op de middelbare school de verhalen over andere geloven vernam. In wezen was de basis hetzelfde : goden die van boven komen of daar ergens zetelen.
Weer later kwam steeds meer kennis over de oudheid en ontstond veel meer ruimte om de geloofsverschijnselen en afbeeldingen wereldwijd te onderzoeken, met elkaar te vergelijken en te bespreken. Met als centrale vraag : Waren de goden astronauten? Of wel, kwamen zij van andere planeten? Ik vind de verhalen, suggesties erg interessant en soms geloofwaardig. Ondanks dat hebben zij de basis van mijn geloof niet aangetast. Ik beschouw ze meer als informatie uit de zoektocht naar onze afkomst in combinatie met het verschijnsel van Ufo's.