zaterdag 21 mei 2022

World Economic Forum

Eerst ontkennen (weer liegen dus), dan schoorvoetend iets toegeven en vervolgens openlijk bijwonen. De politici Rutte, Kaag en Hoekstra zijn volgelingen van Klaus Schwab met zijn Great Reset. Dat is in hun politieke visie te merken. Daarom moesten die partijen een vervolg geven aan het vorig kabinet. Het is op z'n minst opvallend, dat een regering na zoveel wanprestaties inclusief veel doden(!) toch weer gekozen wordt. De eerder geregelde afschaffing van de hertellingen na de verkiezingen lijkt me daarom ook geen toeval. Wij, kikkers, worden langzaam gekookt.
Wat eerst verwezen werd naar het land van de complotdenkers en wappies blijkt gewoon een compleet plan te zijn. Wie enige weet heeft van de WEF plannen, zal begrijpen dat de komst van het coronavirus heel erg gelegen kwam. Net als de oorlog in Oekraïne.
Zelensky had eerst Trump om steun gevraagd in de strijd tegen de Oekraïense separatisten (2019). Maar Trump vond dat Zelensky zelf de kwestie met Poetin moest oplossen. Trump wilde geen oorlog beginnen. Zelensky zat er toen bij als een geslagen hond. Zelensky had uit kinnesinne Trump kunnen terugpakken met de inhoud van de gesprekken met hem (July calls). Maar dat gebeurde niet. Ergo : Trump heeft blijkbaar toen niets gevoeligs besproken met Zelensky, zoals de Democraten dat beweerden.  De Democraten grepen na de verkiezingen direct hun kans om toch, zij het indirect, weer op oorlogspad te kunnen gaan. Met alle maatschappelijke en economische gevolgen van dien voor.... Europa en eigen land. Al dan niet afgesproken met Klaus Schwab, lacht het WEF in z'n vuistjes.
Laten we wel zijn, het kan net zo goed zijn, dat Zelensky een vazal is van Poetin. Dat Europa economisch en financieel op z'n gat ligt, komt door het acteerwerk van Zelensky. Hij heeft Rusland een groot plezier gedaan. De Euro is gekelderd, terwijl de Roebel sterker geworden is. De EU heeft zich in de eigen handen gesneden. Met o.a. China en de rest van de niet-westerse wereld (Zuid Amerika, Afrika en Azië) als afzetgebied en leveranciers, maakt Poetin zich niet druk om de boycots. Samen met het overschot op zijn energiemarkt kan Rusland een goede toekomst tegemoet zien. Ik ben benieuwd welke landen het advies van de EU niet zullen opvolgen. Welke landen zullen hun eigen economie beschermen tegen de maatregelen van de EU en energie blijven afnemen van Rusland? Voor hen die daarvoor kiezen gloort een aanzienlijk sterkere economie dan een onder de EU.