vrijdag 6 mei 2022

Verzwegen berichten

Op het www gaan filmpjes rond van Oekraïense burgers, die stellen dat zij gegijzeld worden / werden door hun eigen militairen in het complex Azovstal. De burgers daar dienen als menselijk schild tegen de Russische aanvallen. Helaas laat de gekochte journalistiek deze informatie achterwege, maar concentreert hij zich louter op uitspraken van Zelensky. Die beweert dat Rusland Oekraïense burgers daar bewust bombardeert. Rusland heeft al twee of drie keer een staakt het vuren afgekondigd om burgers uit het complex te kunnen laten vertrekken. Maar de Oekraïense (en buitenlandse) militairen hielden zelf burgers tegen.
Ook in het nieuws de quasi verontwaardiging over een Mexicaans stel dat in Nazi stijl trouwde. Men spreekt van een schande. Over de Oekraïense nazi's heb ik tot op heden niets in het gekochte nieuws kunnen ontdekken. Evenmin over de Oekraïense politici / regering en hun rijke vriendjes. Ik zie alleen Zelensky acteren.
Natuurlijk zit Amerika ook (weer) achter het oorlogsgeweld. Amerika dat tot op heden als enige land in de wereld atoombommen op (Japanse) burgers liet vallen. Rusland noch Oekraïne is lid van de NAVO noch van de EU, maar dat maakt niets uit. Sorry slachtoffers, maar we kunnen weer grof verdienen aan een oorlog!