woensdag 4 mei 2022

Van het een komt 't ander

Men is bang voor het uitbreken van besmettelijke ziektes als de mazelen en polio, die Oekraïense vluchtelingen met zich meebrengen. Die zijn namelijk niet gevaccineerd en mogen buiten de gebruikelijke procedures om (andere nieuwkomers ervaren het als discriminatie) wel direct aan het werk gaan. Vooral in wat men hier de Biblebelt noemt is het risico groot. Maar volgens de gelovige hulpverleners verhoede God dat het gebeurt.
De generatie na 1993 heeft geen natuurlijke afweer tegen polio. Tegen de mazelen worden kinderen vanaf hun eerste levensjaar gevaccineerd.
In het oostelijk deel van ons landje worden miljarden euro's verdiend aan de productie en verkoop van drugs. En dat is nog maar alleen het oosten van het narcoland, dat Nederland heet. In het zuiden (Brabant en Limburg) en in het westen (Amsterdam en Randstad) geldt hetzelfde verhaal. Een gevolg van het gedoogbeleid en het verwijderen van blauw op straat. Blauw, heel veel blauw zie ik alleen als er vredig gedemonstreerd wordt tegen het beleid van deze regering.