zaterdag 7 mei 2022

Fietstassen verstevigd

Om te voorkomen dat mijn fietstassen er slapjes bij gaan hangen, heb ik ze op voorhand verstevigd. Ze zijn nu nog mooi in model en dat wil ik graag zo houden. Dankzij de nog goede vorm, kon ik een tweetal metalen plaatjes op maat zagen / slijpen, die ik tegen de zijkanten aan (de kant van de bagagedrager) heb gepopt.
Vooraf heb ik de aan de onderkant van de plaatjes een strookje omgebogen, zodat ze extra stijf zijn. En ik heb ze geschuurd en met een roestvreter / beschermer ingespoten. Daarna heb ik de plaatsen waar de bevestigingen moeten komen op beide plaatjes gemarkeerd en die
(vanwege de maat van de popnagels) met een 4 mm boortje geboord. Ik heb de metalen plaatjes met popnagels vastgezet aan binnenzijde van de tassen. Aan de buitenkant heb ik ringetjes gebruikt om de nagel een wat steviger ondergrond te geven. De taswanden aan de kant van de bagagedrager zijn van een hard soort pvc, waar een popnagel anders gemakkelijk doorheen getrokken zou kunnen worden. Een plaatringetje vond ik daarom wel nodig.
Ik mag wel zeggen dat na montage van de metalen plaatjes de tassen een stuk steviger geworden zijn. Nu maar hopen dat ze zo zullen blijven.