maandag 5 september 2016

Rutte slaat om zich heen

Meneer Rutte deed weer negatieve uitspraken over de PVV. Ik vind het erg zwak als mensen of partijen louter ten koste van anderen zichzelf willen verheffen. Ik zou het discriminatie kunnen noemen. Laat zelf zien dat je beter bent in plaats van de ander naar beneden te trappen. Dat naar beneden trappen is voor de VVD blijkbaar de enige manier om zelf het hoofd boven water te kunnen houden.
Een partijlid van de AfD in Duitsland was wel zo eerlijk na de verkiezingswinst. Hij zei gisteren dat de groei van zijn partij ( een soort PVV) volledig te danken is aan het huidige beleid van mevrouw Merkel. Ergo : veel kiezers zijn het oneens met Merkels beleid. En toch houdt Merkel vol dat haar aanpak de juiste is. Een typisch aristocratische denkwijze van een in een vrije val geraakt CDU. Zo is het ook hier in ons land met Rutte / VVD en de groei van de PVV. Zolang Rutte c.s. niet willen inzien dat zijn beleid veel weerstand oproept (of wel dat de PVV groeit), zal de VVD alleen maar verliezen. Opvallend genoeg zei Rutte ook, dat Turken die zich misdragen moeten 'oprotten naar hun eigen land'. Een bekend (nota bene PVV) geluid, dat haaks staat op Ruttens politiek gedrag van de afgelopen jaren waarin criminele en andere onwelwillende buitenlanders met fluwelen handschoenen zijn aangepakt. Die visie werd voorheen door Rutte c.s. afgedaan als zijnde 'een populistische kreet'. En nu gebruikt Rutte hem zelf. Rutte heeft nog steeds niet in de gaten, dat schoppen tegen de PVV of andere partijen, schoppen tegen kiezers en een teken van onmacht is.
Het feit dat veel voormalige politici geen werk kunnen vinden, lijkt me logisch. Op leugenaars, kontendraaiers en aristocratische manipulators zit toch niemand te wachten?
Rutte maakt nog steeds geen vuist tegen de EU, de hoge zorgkosten, de criminaliteit, de NAVO enz. en maakt zich niet sterk voor de waarheid rond de crash met MH17. Tegen de ouderen en sociaal zwakkeren treedt Rutte wel hard op. Zo'n iemand als Rutte noem ik een lafaard.