donderdag 22 september 2016

Help, een scootmobiel!

De scootmobiel is een mooie uitvinding. Veel mensen zijn dankzij dat ding mobiel, kunnen hun zelfstandigheid behouden en sociale contacten onderhouden. Er zijn helaas ook mensen die misbruik maken van de situatie en zo'n ding geheel onnodig dagelijks gebruiken. Er zijn gezonde mensen die gemakshalve de scootmobiel gebruiken. Er zijn er ook die de kluit belazeren. Ze mankeren niets, maar doen alsof. Als ze denken dat niemand hen ziet, lopen ze als een kievit! Ik zie soms zo'n quasi gehandicapte met allerlei zware spullen sjouwen en zelfs stukjes in draf lopen. Maar zodra er volk in de buurt is, loopt zo'n iemand opeens erg moeilijk. Zo erg, dat je hem bijna op je rug zou willen nemen om hem thuis te brengen. Haha! Nou ja, ik lach wel, maar dat misbruik kost de maatschappij wel klauwen met geld. Het kan zelfs zijn dat andere, echt hulpbehoevenden, al een tijd op zo'n scootmobiel zitten te wachten.
Er zijn ook scootmobielgebruikers die erg chagrijnig kijken. Laat ik het zo zeggen : het zijn er erg veel! Men zou toch blij moeten kijken met zo'n handig ding? Opvallend genoeg rijden die chagrijnen vaak veel te snel. Zelfs in winkelcentra en/of winkels. Erg vervelend. Sommigen gaan zo snel, dat ze zelfs een zuurstofmasker nodig hebben! Of vergis ik me nu? Er zijn erbij die hun karretje pontificaal voor de deur van een winkel parkeren, afstappen en naar binnengaan. Hoe andere klanten de winkel in of uit kunnen is niet belangrijk. Dat zal wel weer met de ikke eerst maatschappij te maken hebben.
Neemt niet weg dat een scootmobiel in principe een prima hulpmiddel is en dat veel oprechte mensen terecht dankbaar zijn. Ik hoop dat ding nooit nodig te zullen hebben.