maandag 12 september 2016

Liefde maakt blind

Mevrouw Clinton heeft een longontsteking. Ik denk als gevolg van een verwaarloosde verkoudheid. Eerlijk gezegd zie ik Clinton liever geen president worden. Als dat onverhoopt toch het geval zal zijn, zullen de spanningen tussen het Westen en Rusland en China oplopen. Misschien komt er dan weer een oorlog. Wist je dat de Amerikaanse presidenten die het meest populair zijn, allen flink op het oorlogspad waren? Hun vaderlandsliefde maakt hen volledig blind. Ze zien de mogelijkheden tot vrede niet meer.
Liefde maakt blind en toch. Liefde geneest ook hoor. Liefde is tot alles in staat. Tot zelfs oorlogen toe. Veel mensen fleuren op door de liefde. Liefde heelt. Er zijn erbij die zelfs van fysieke kwalen genezen! De verliefde blinde kan weer zien (klinkt wat tegenstrijdig), de lamme kan weer lopen en de zwakken verzetten plotsklaps zwaar werk. Het kan allemaal dankzij de liefde. Of het UWV? Hoe dan ook, ik sta paf.
Vanmorgen heb ik weer een paar ramen gezeemd. Bij dankbare mensen. Het zal ze niet direct opvallen, maar dat geeft niet. Ze zijn niet blind, maar zien slecht. "Waarom doe je hun ramen dan?", zal je je afvragen. Gewoon, het is maandag en ik had er zin in. Een goed begin van de week.