zondag 18 september 2016

Naar Brabant -3-

Het weer is merkbaar omgeslagen en we vinden het helemaal niet erg. ‘s Morgens zijn vier campers vertrokken. Het uitzicht over het water is nu vrij.
Na het middaguur zijn we op de fiets gestapt. Er stond een aardige bries en de temperatuur was zeer aangenaam. We zijn naar Cuijk gereden. Vanuit de verte zagen we twee kerktorens boven alles uitsteken. We hebben de fietsen en de kar op een plein geparkeerd en zijn te voet door het centrum gewandeld. De deuren van de grote RK kerk stonden open en dus.... Tja, weer zo’n mooie kerk.
Na het kerkbezoek zijn we naar de Maas gewandeld. Wat een prachtige vergezichten! En dat allemaal op nog geen 140 km afstand van Dronten.
Weer terug op de camping zagen we een oldtimer bus staan naast een andere oldtimer. Beide van het merk Opel. Ik nam een paar foto’s en startte een praatje met een van de eigenaren. De bus was een voormalige brandweerbus de andere, een personenauto / cabrio bleek een Opel Super 6 te zijn! De auto dateer uit 1938, van vlak voor de oorlog dus. De bus is veranderd in een camper, zij het dat het geen officieel geregistreerde kampeerauto is. “Dat maakt niets uit, want het is een klassieker waar ik geen wegenbelasting voor hoef te betalen”, aldus eigenaar Rudy.  Opvallend genoeg staat de wagen op banden van Michelin die bedoeld zijn voor klassieke racewagens. Die hebben nog als enige de bandenmaat van de Opel Blitz.
De cabrio Super 6 is de sportieve versie van de 6. Er werden in de periode van het bouwjaar Autobahnen aangelegd en dus moest de wagen sneller worden.
Er wordt dit weekend een Opel treffen gehouden, hier in de buurt.