maandag 26 september 2016

Even pas op de plaats

flits vergeten...
We zijn er afgelopen maanden flink op uit geweest met de camper en evenzo genoten. Ja, de camper voldoet nog meer aan onze verwachtingen dan we zelf gedacht hadden. Soms is het ook wel lastig. Zoals laatst toen we een ouder iemand wilden ophalen. Die mevrouw was pas aan haar knieën geopereerd en dan kan je haar niet in de bus laten klimmen. Gelukkig zijn er nog anderen in de buurt die dan even inspringen.
De komende weken is het even pas op de plaats. Er staat ons een aantal verjaardagen te wachten en we willen weer eens met de kids gaan eten. De klusjes thuis, die al die tijd zijn blijven liggen zijn inmiddels ook gedaan. De vliering is zo goed als klaar. Alleen een afwerklijstje aan de voorkant moet er nog opgeschroefd worden. Er ligt nog wat ander werk, maar ik wil komende winter ook nog wat te doen hebben.
En dan de camper. Een anti-roestbehandeling. Ik heb al een afspraak gemaakt met iemand waar ik hem op de brug kan zetten. Misschien kan ik dan ook gelijk de remmen eens zelf bekijken. Volgens de garage waren ze nog prima. Afhankelijk van de omgeving en het gebruik van de remmen zou op z'n vroegst volgend jaar nieuwe blokken gemonteerd moeten worden.
Aan de achterzijde wil ik een soort rolgordijn maken / plaatsen van horrengaas. Dan kunnen de achterportieren wagenwijd openstaan zonder dat muggen zich gaan verstoppen onder het bed en/of in de bagagebakken links en rechts. Afgelopen week heb ik een klamboe opgehangen. Dat ding kan heel gemakkelijk opgeruimd worden in een speciale opbergvak van geplastificeerd gaas boven het hoofdeinde. Vooral Sonja is er erg blij mee, want ze heeft een gruwelijke hekel aan die prik- en zoembeesten. Als ik 's nachts een mug hoor, dan denk ik hooguit : "O gut, een mug. Dat wordt morgen krabben." Vervolgens slaap ik verder. Soms hang ik een been uit bed, in de hoop dat ie daaraan genoeg zal hebben. Dan heeft dat beest zijn zin en hoor ik dat gezoem tenminste niet meer. Een win-win situatie dus.
Ik heb extra spiegels geplaatst op de buitenspiegels. In de wagen wil ik ook nog een brandblusser monteren, net als een beker- en een bidonhouder. De beide laatste voor tijdens het rijden.
De rest van de aanpassingen betreft make-up, zoals het uitdeuken van de schade aan het dak. De vorige eigenaar lette even niet op. Ik heb zo'n klusje nooit eerder gedaan, dus weer een nieuwe uitdaging!
Aan de binnenkant moeten wat panelen verwijderd worden. Pas dan kan ik bij de achterkant komen om te proberen die deuken terug te tikken of te ploppen. Ik ben bang dat het laatste niet zal lukken gezien de aard van de deuken. Ik heb ook een keer gezien dat men zo'n buts eruit trekt. Zelfs met een soort zuignap of een ontstopper! Of met een schroef. Men boort een gaatje in de deuk waar een schroef ingedraaid wordt. Vervolgens trekt men aan die schroef de deuk eruit. Het gaat er mij om, dat het ergste hersteld is. Daarna is het een kwestie van schuren, plamuren en lakken. Lijkt mij. Eerst maar eens goed snuffelen op het www. Of heeft een lezer of lezeres ervaring? Ik hoor het graag, want ik ben en blijf maar een kantoorpikkie. Hier heb ik dus niet aan gedacht :