woensdag 7 september 2016

Oprechte spijt?

De nieuwbakken president van de Filipijnen heeft zijn Amerikaanse collega Obama een hoerenzoon genoemd. Nou, nou. Wat een taal voor nota bene een president. Obama besloot daarom niet in gesprek te gaan met Duterte, omdat het weinig zin heeft.
Zou Obama Duterte groeten als ie hem ergens zou ontmoeten?  Het lijkt me sterk. Duterte zal, als overtreder, de eerste stap moeten doen. Hij heeft al zijn spijt betuigd voor zijn uitspraak, dus dat is al heel wat. Of het gemeend is? Nu nog persoonlijk spijt betuigen aan Obama. Of is meneer Duterte geen echte vent? Groet Duterte Obama straks alsof er niets aan de hand is? Die mensen zijn er ook. Dat zou in mijn ogen nogal laf gedrag zijn. Tegenover de meute Obama beledigen, maar face-to-face het laten afweten.
Duterte is met harde hand begonnen de criminaliteit en corruptie op de Filipijnen aan te pakken. Hij wil de doodstraf volop hanteren.  Zelf is Rodrigo Duterte ook geen lekkertje. Hij wordt beschuldigd van dezelfde criminele activiteiten, die hij nu bestrijdt. Met boeven vang je boeven. Hij schijnt ook heel erg seksistisch te zijn en behoorlijk 'grof in de bek'. Dat laatste heeft de wereld gemerkt.