donderdag 8 september 2016

Onrust in de wereld

Snuffelend door alternatieve berichten lees ik het volgende. Er schijnen Chinese oorlogsschepen rond Alaska te varen. Een gevolg van het conflict in de Zuid Chinese Zee waar Amerika en China ruzie maken over de Chinese militaire activiteiten daar?
Het gerucht gaat dat Poetin aan een aanslag is ontsnapt. Zijn dienstwagen werd frontaal geramd door een andere auto. De chauffeur van Poetin kwam om het leven. Ik houd het op Russia today. Wie geïnteresseerd is in de Russische samenleving, weet echter dat dit soort verkeersongelukken schering en inslag zijn. Wodka en autorijden gaan niet samen.
Angela Merkel zou in Tjechië ook ontsnapt zijn aan een aanslag. Een zwaar bewapende man in een zwarte auto probeerde de veiligheidszone rond Merkel te doorbreken.
De FBI wordt ervan beschuldigd Hillary Clinton te beschermen in plaats van te vervolgen vanwege haar privé e-mails.
In Oekraïne hebben nationalisten (net als separatisten inwoners van Oekraïne) een populair tv station bestormd en in brand gestoken. De daders vinden het station te veel gericht op Rusland. Weten we in elk geval wat er kan gebeuren als dat land lid wordt van de EU en de EU de banden met Rusland wil aanhalen : brand in Brussel.
Ook in Duitsland roeren Turkse aanhangers van Erdogan zich. Niet alleen vanwege de mislukte coupe. Ook het feit dat Duitsland de Armeense genocide officieel heeft erkend, speelt een belangrijke rol in de Turkse hetze. Er zijn ruim 70 klachten ingediend wegens geweld, vernielingen, bedreigingen en beledigingen. Het geeft te denken wanneer halfbakken inwoners (het zijn geen Duitsers en ook geen Turken) duidelijk laten merken lak te hebben aan de democratie van het gastland.